Przesyłam pozdrowienia z Hotelu Orbis Halny w Cieszynie ;) Dziś prezentuję sposób przygotowania drinka, który został dzisiaj wymyślony przez mistrza barmaństwa klasycznego Pana Bogdana Gałuszkę.
No.2 Aperitif for 19th of November
Drink świetnie pobudzający trawienie przed obiadem.
Kategoria:
Aperitif
Szkło:
Szkło Koktajlowe
Składniki:
30 ml Wódka Finlandia Blackcurrant
10 ml Sherry Fino
40 ml Sok porzeczkowy
10 ml Sok z cytryny
10 ml Syrop Ogórkowy Monin
Dodatki:
plaster ogórka
twist z cytryny
Sposób przygotowania:
Wlewamy składniki do szklanicy barmańskiej z lodem, szejkujemy, wlewamy przez sitko do szkła koktajlowego. Ozdabiamy plastrem ogórka i twistem z cytryny.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz