19 lis 2011

Aperitif for 19th of November

Przesyłam pozdrowienia z Hotelu Orbis Halny w Cieszynie ;) Dziś prezentuję sposób przygotowania drinka, który został dzisiaj wymyślony przez mistrza barmaństwa klasycznego Pana Bogdana Gałuszkę. 

No.2 Aperitif for 19th of November

Drink świetnie pobudzający trawienie przed obiadem.


Kategoria:
Aperitif

Szkło:
Szkło Koktajlowe

Składniki:
30 ml Wódka Finlandia Blackcurrant
 10 ml Sherry Fino
40 ml Sok porzeczkowy
10 ml Sok z cytryny
10 ml Syrop Ogórkowy Monin

Dodatki:
plaster ogórka
twist z cytryny


Sposób przygotowania:
Wlewamy składniki do szklanicy barmańskiej z lodem, szejkujemy, wlewamy przez sitko do szkła koktajlowego. Ozdabiamy plastrem ogórka i twistem z cytryny.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz